DE VARIABELE DOET! 2022

STICHTING QUIET, NIJMEGEN

 

Op 4 februari organiseert De Variabele alweer de 9e editie van De Variabele Doet! Op deze dag zetten onze medewerkers zich geheel belangeloos in voor bijzondere onderhoudsprojecten. Vanuit iedere regio selecteren we projecten met een bijzondere betekenis en dragen we bij aan de prettige leefomgeving van bewoners en gebruikers.

Eén van de gekozen projecten op 4 februari 2022 is de Stichting Quiet Community Nijmegen. Quiet Nijmegen zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nijmegen en wil op lokaal niveau solidariteit stimuleren en saamhorigheid kweken. Een gevarieerd scala aan diensten, producten en “verwennerijen” worden door ondernemers via het digitale platform aangeboden aan de leden. De stichting vraagt structureel aandacht voor de armoede in Nederland via verschillende mediums, onder andere de ‘armoedeglossy’ Quiet 500. Daarnaast probeert de stichting members in hun dagelijks leven en in hun talenten te versterken.

 

Community Nijmegen is vanaf 1 november 2021 verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Vlietstraat. Dit zorgt voor een betere bereikbaarheid voor de members. Zij zijn nu gevestigd in een gebouw van ZZG. Boven wonen studenten, onder zit Quiet samen met het Huis van Compassie en een restaurant. Door de beperkte ruimte is het opbergen van spullen een uitdaging. De wens van Quiet is een kastenwand die de gehele muur bedekt.

Voor de invulling van deze dag zijn, naast de eigen collega’s, ook helpende handjes van onze partners meer dan welkom. De Variabele faciliteert in vorm van materiaal en materieel. Op de dag zelf zorgen we voor een hapje en een drankje zodat iedereen optimaal kan presteren deze dag. Als het mogelijk is, sluiten we de dag af met een bijeenkomst voor alle medewerkers en partners die meedoen. Bent u de partner, die wil helpen op 4 februari 2022 tijdens De Variabele Doet!? Neem dan contact op met Robin Hooiveld op rhooiveld@devariabele.nl, of 06 82 86 94 41 (ma, di wo).