"Maar wilt u in een verantwoorde omgeving lesgeven, dan moet u de opgelopen schade wel weer inlopen."

Onderwijs: Renovatie & Onderhoud van Schoolgebouwen

Veel schoolgebouwen hebben te kampen met achterstallig onderhoud. Gevolg van onderhoudsbudgetten die de afgelopen jaren zijn besteed aan leermiddelen. Begrijpelijk. Maar wilt u in een verantwoorde omgeving lesgeven, dan moet u de opgelopen schade wel weer inlopen. Veel scholen verbruiken onnodig veel energie. Ook voldoet het binnenklimaat niet altijd aan de normen van de Frisse School. Is de school gebouwd vóór 1993, dan kan er bij de bouw ook asbest zijn gebruikt. En er zijn nog andere uitdagingen.

Doordacht & duidelijk

Door demografische ontwikkelingen hebben meerdere scholen in vooral het Primair Onderwijs te maken met een terugloop van het aantal leerlingen. Lokalen staan leeg, kosten geld en brengen niets op. De Variabele helpt schoolbesturen hun onderhoudsbudget strategisch en tactisch scherp in te zetten. Op grond van de verplichtingen en van realistische doelen en verwachtingen. We stellen een meerjarenonderhoudsplan voor u op en voeren dat uit. We verzorgen asbestinspecties en -saneringen en laten ons Frisse Scholen concept los op uw schoolgebouw(en).

 

Voor leerlingen en leerkrachten

En als we er toch zijn: De Variabele kan uw leerlingen ook meenemen in praktijklessen over duurzaamheid, het milieu, het belang van schone lucht. Het spreekt voor zich dat we veilig werken als er kinderen in de buurt zijn. We voeren ons werk zoveel mogelijk uit tijdens de schoolvakanties. De Variabele kan u ook adviseren over een (meer) rendabele exploitatie van uw gebouwen.

Waarom De Variabele?

De Variabele is ervaren in het uitvoeren van renovaties en onderhoud in schoolgebouwen en andere actieve omgevingen. Met heldere communicatie en flexibele krachten zorgen we voor een Frisse School waarin leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. Meer weten over onze werkwijze of over ons Frisse Scholen concept? Bekijk hieronder wat we doen of neem contact met ons op!

Regio Utrecht

De Smalle Zijde 7E
3903 LL Veenendaal

Regio Nijmegen

Bemmelseweg 73
6662 PE Elst

Bachstraat 29
6521 EH Nijmegen

Regio Arnhem-Doetinchem

Marketing 45
6921 RE Duiven

Fabriekstraat 17B
7005 AP Doetinchem