We zijn dé vastgoedvernieuwer voor uw corporatie

We zijn dé vastgoedvernieuwer voor uw corporatie

hoekplus wonen
haalt meer
uit de
hoekwoning

Hoekplus wonen haalt meer uit je hoekwoning

 

het slimme antwoord op een lastige opgave

Van corporaties wordt inventiviteit verwacht. Er is grote behoefte aan betaalbare huurwoningen en die vraag zal de komende jaren toenemen. Veel corporaties kunnen het financieel echter niet verantwoorden om hier nieuwbouw tegenover te zetten.

Veranderde woonvormen
Ook de strategie voor de bestaande voorraad is een belangrijk aandachtspunt. Veel woningen stammen uit de periode dat de sociale huur was gericht op gezinnen met kinderen. De actuele realiteit is dat er veel vraag is naar woningen voor ouderen, alleenstaanden en eenoudergezinnen. Ook is er te weinig betaalbare woonruimte voor mensen met een beperking en voor studenten.

Wijken vitaliseren
Veel wijken en buurten die gebouwd zijn omstreeks de jaren ‘60 – ‘70 zijn grijs en monotoon. Afwisseling ontbreekt, de stedenbouwkundige opzet is achterhaald en de leefbaarheid en sociale vitaliteit laten te wensen over. Kortom: corporaties staan voor een complexe opgave. Met HoekPlus Wonen ligt een betaalbare oplossing binnen handbereik.

HET SLIMME ANTWOORD OP EEN LASTIGE OPGAVE

HOEKPLUS WONEN

Met het concept HoekPlus Wonen wordt de hoekwoning van een woningblok omgebouwd naar 3 volwaardige woningen met elk hun eigen voordeur.

Gelijkvloers wonen
HoekPlus Wonen is een uitgekiend concept. Door de uitbreiding en verbouwing van de hoekwoning ontstaan 2 volwaardige woningen op de begane grond en 1 woning op de verdieping plus zolder. Een van de woningen op de begane grond is rolstoelvriendelijk en uitstekend geschikt voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Ook voor alleenstaanden en studenten is dit een aantrekkelijke woonruimte.

Meer opbrengsten
Hoekwoningen uit de jaren ’60-’70 zijn vaak gebouwd op ruimere kavels. Door het grondoppervlak bij de woningen optimaal te benutten, worden kostenvriendelijk vierkante meters bijgebouwd. Uw corporatie genereert meer opbrengsten uit de hoekwoningen!

Meer informatie

Download de brochure