AANKOMENDE VRIJDAG:
DE VARIABELE DOET! 2023

 

Over 2 dagen is het zo ver: De Variabele Doet! editie 2023. Alweer de 10e editie van dit mooie initiatief. Met ruim 50 collega’s en partners werken we op deze dag op bijzondere projecten voor bijzondere wensen. Om hun woon- en werkomgeving prettiger te maken.
 
Dit jaar werken we op zeven locaties: Doorn (Brinkseweg Heuvelrug Wonen), Doetinchem (Mini Manna en IrisZorg), Zelhem (Zorgboerderij De Edelingen), Nijmegen (RN75) en Duiven (Hosterpark en De Ogtent).
Een groep bewoners aan de Brinkseweg in Driebergen-Rijsenburg neemt het initiatief voor duurzaamheid en vergroening. Met het afkoppelen van regenpijpen willen de bewoners de tuinen milieuvriendelijk vergroenen, bijdragen aan het behoud van de mooie berken in de straat en overbelasting van het riool voorkomen.

Stichting Mini Manna in Doetinchem is een zelfstandige sociale hulpwinkel die in de afgelopen vijftien jaar is uitgegroeid tot een partij die armoedebestrijding daadkrachtig aanpakt. Daarnaast is de stichting uitgegroeid tot een plek waar op een exclusieve manier werk wordt gemaakt van dagbesteding, re-integratie en participatie. Hier voeren we schilderwerk en bouwkundig werk uit. Ook passen we de verlichting aan en gaan een aantal collega’s materialen transporteren en sorteren op locatie.

De Edelingen in Zelhem is onderdeel van Zorgboerderij De Mettemaat. Zij bieden zes tot zeven dagen per week dagbesteding aan zowel volwassenen als jeugdigen met een zorgvraag. Op deze locatie behangen we en voeren we schilderwerk en bouwkundig werk uit.

RN75 in Nijmegen biedt hulp aan jongeren tot en met 23 jaar die op meerdere leefgebieden vastlopen of dreigen vast te lopen. Samen met een hulpverlener gaan de jongeren aan de slag met een plak van aanpak om weer perspectief te bieden. Op deze locatie gaan we aan de slag met elektriciteit en schilderwerk.

IrisZorg Doetinchem begeleidt en vangt mensen op om het leven weer positief op te bouwen. Het doel van de begeleiding is dat mensen zelfstandig leren te wonen, de regie krijgen over het leven en deelnemen aan de samenleving. Hier pakken we de woonkamer aan met nieuwe plafonds en schilderwerk en plaatsen we meubels.

Het Hosterpark is een uniek nieuw gecreëerd recreatiegebied in Duiven. Het park biedt met zijn voorzieningen werk aan een groot aantal mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken op diverse locaties in het park en nemen een deel van het onderhoud voor hun rekening. Hier helpen onze handjes met schilderwerk en bouwkundig werk uitgevoerd aan de kozijnen. 

De Ogtent in Duiven is een cultuur centrum dat multifunctioneel bruikbaar is. Op deze locatie gaan we schilderen. We sluiten hier ook met alle teams de dag af met een gezamenlijk buffet.