dutch design week 2022

Vorig jaar stond hij op de Dutch Design Week en dit jaar op de Floriade in Almere: The Exploded View Beyond Building. Een expositie van meer dan honderd biobased materialen in de vorm van een huis.

Bezoekers bij de Dutch Design Week mochten in een glazen kas de materialen zien, voelen en ruiken. De Variabele leverde haar bijdrage door op maandag 24 oktober bezoekers te woord te staan over de materialen en mogelijkheden.

 

Na de tentoonstelling op de Dutch Design Week is er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de materialen. TNO heeft negen van de innovatieve materialen getest in een veldlaboratorium. Hier is gekeken naar hoe deze materialen kunnen bijdragen bij CO2- en stikstofbesparing in de bouw.

Caspar de Haan en bouwbedrijf Hurks werken samen aan een duurzaam, betaalbaar en schaalbaar woonconcept: Da Vinci Green. Hierbij worden zo veel mogelijk circulaire materialen ingezet, denk hierbij aan materialen op basis van stro, grasvezels, hennep en zeewier. Op de Dutch Design Week 2022 was er volop aandacht voor deze materialen. Om inzicht te krijgen in de CO2-footprint van ieder toegepast materiaal, is een speciale bouwstenenbibliotheek ontwikkeld.