nationale vrijwilligersdag

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag. Een dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Elk jaar organiseren we De Variabele Doet!: een dag waarbij medewerkers en partners geheel belangeloos onderhoudswerkzaamheden uitvoeren voor kwetsbare groepen. Collega Nol Rijken is elk jaar weer druk met het organiseren van deze dag. In onderstaand verhaal deelt hij zijn terugblik op de afgelopen jaren.

Nol vertelt: “We voeren ieder jaar mooie projecten uit tijdens De Variabele Doet! Eén project is mij in het bijzonder bijgebleven: Tikkie Jij Bent Hem! in Oosterhout (GLD). Deze stichting is ontstaan toen Luuc (zoon van Nico en Jolanda Plónes) een iPad vroeg aan zijn ouders. Luuc had Acute Myeloïde Leukemie (AML) en is in 2015 na een ziekbed van achttien maanden overleden. Luuc heeft enorm veel plezier gehad van zijn iPad, maar dit is (financieel) niet voor ieder ziek kind mogelijk. Zijn wens was om andere zieke kinderen een iPad te bieden, zodat zij net zo veel afleiding en plezier hebben. Zo zijn Nico en Jolanda “Stichting Tikkie Jij Bent Hem!” gestart. Inmiddels heeft de stichting al meer dan driehonderd iPads mogen uitreiken door middel van onder andere sponsoring.

Een andere wens van Luuc was de bouw van een zwembad. Tijdens zijn ziekbed wilde hij graag zwemmen, maar zwemmen in een regionaal zwembad is voor terminale patiënten niet mogelijk door besmettingsgevaar, bacteriën en facilitaire mogelijkheden. Nico heeft zijn zoon beloofd om zijn wens waar te maken.

Eind 2020 heeft collega Ingrid Heijmink dit project aangemeld door De Variabele Doet! 2021. De bouw van het zwembad was net begonnen. Bij het eerste bezoek was alleen de fundering en een stukje gevel voor het zwembad aanwezig. In 2021 en 2022 hebben we tijdens De Variabele Doet! onze hulp aangeboden: schilderwerk, wandafwerking, vloertegels, toilet, douche, fotodoeken bestickering van de ramen en deuren. En natuurlijk een aantal iPads. Al met al een prachtig resultaat. Binnenkort wordt het zwembad officieel geopend!

 

Dit alles was alleen mogelijk met de hulp van onze partners: Ventimon, Raab Karcher, Asselux, Sigma, I&G-events, MoreThanJust, Alpha Telecom en Dorigo Rosbag.

Ik wil alle collega’s, helpende handjes en partners nogmaals bedanken voor de afgelopen edities. Geheel belangeloos met een fantastisch resultaat. Samen kom je verder. Hier doen we het voor!”

Op 3 februari 2023 organiseren we De Variabele Doet! 2023. Hiervoor hebben we nog helpende handjes nodig. We nodigen onze eigen collega’s, maar ook met die van partners, van harte uit om op vrijdag 3 februari 2023 bij ons aan te sluiten. Heb je interesse, dan maak je dit kenbaar via info@devariabele.nl Doe dit voor vrijdag 23 december zodat we jullie bijdrage in de planning kunnen meenemen.