nieuw: cao savg van

onderhoudnl

WADDINXVEEN – In de aanloop naar de onderhandelingen voor een nieuwe cao is deze zomer via de digitale ‘Arbeidsvoorwaardenscan’ aan werkgevers en werknemers gevraagd wat zij belangrijk vinden. De uitkomst hiervan vormde de basis voor de besprekingen. Het resultaat mag er zijn, zo oordelen betrokken partijen. Ook over het onderhandelingsproces zijn ze positief.

Ludwig Smits vertelt: “Omdat er in de nabije toekomst zwaardere onderwerpen liggen, zal er steeds opnieuw onderhandeld worden over het loon. Dit zal een groot deel van de tijd in beslag nemen. En dat terwijl we aan het werk willen met de aantrekkelijkheid en waardering voor het vak en de branche en de positie en beloning van de leerlingen en zij-instromers. Dat was voor mij de aanleiding om in te zetten op een langdurige verbintenis zoals we dat als De Variabele ook kennen met onze opdrachtgevers. Hierdoor concentreren we ons op zaken die ons beide helpen”.

Een cao met een langere looptijd (49 maanden) en een compleet pakket aan arbeidsvoorwaarden, met voor elke generatie medewerkers aandacht. Dat is in een notendop de cao SAVG (de ‘V’ is nieuw en staat voor Vastgoed. De cao SAVG is dus voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf) die OnderhoudNL in oktober met de bonden LBV én FNV en CNV overeenkwam. In november stemden de achterbannen ermee in en inmiddels is de cao ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken en is Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) aangevraagd.

Waardering, veiligheid en vakmanschap
Joachim van Olst (OnderhoudNL), Ludwig Smits (De Variabele) en Vincent Sapuletej (OnderhoudNL) vormden de onderhandelingsdelegatie namens OnderhoudNL. Zij gingen aan de slag met de top drie onderwerpen uit de arbeidsvoorwaardenscan: ‘waardering’, ‘veilige werkplek’ en ‘vakmanschap uitdragen’.

Meer lezen over de cao SAVG? Klik hier voor het magazine van OnderhoudNL.