Nol Rijken draagt
het stokje van
De Variabele Doet! over

Tien jaar lang met toewijding iets doen voor een ander

 Een moment van terugblikken en vooruitkijken: na tien jaar belangeloos klussen en zich inzetten voor bijzondere projecten voor bijzondere mensen, draagt Nol Rijken het organisatorische stokje van De Variabele Doet! over aan Richard Vink.

Nol Rijken is een vertrouwd gezicht binnen De Variabele. Hij kijkt met trots en dankbaarheid terug op 10 jaar lang betekenisvol werk. In zijn tijd bij De Variabele heeft hij veel projecten voor De Variabele Doet! opgepakt. Dit varieerde van kleine klussen zoals tuinhekjes herstellen tot grootse projecten zoals de bouw van een overkapping en een zwembad voor terminaal zieke kinderen in 2022. Wat deze ervaringen echt bijzonder maakte, waren de bijzondere gesprekken die hij had met de mensen die om hulp vroegen. Deze verhalen vergeet hij nooit meer.

Aan het einde van elke De Variabele Doet! reed Nol met brok in zijn keel naar huis. Hij wist dan dat hij die dag, met veel collega’s, weer het verschil gemaakt had. De dankbaarheid en blijdschap op de gezichten van collega’s, leveranciers en mensen die we hielpen, maakten het de moeite waard.

Iets doen voor een ander is het mooiste wat er is. Nol doet dat met hart en ziel.

Nu is het tijd voor Richard Vink om de organisatie van De Variabele Doet! over te nemen. Richard, die vanaf januari 2019 bij De Variabele werkt als Expert Kwaliteit & Veiligheid, is ook geen onbekende. Hij begon zijn carrière ooit als schilder. Met vastberadenheid, studies en ambities ontwikkelde hij zich tot de professional die hij vandaag is. Richard staat bekend om zijn vermogen makkelijk contact te leggen met mensen. Hij stapt dan ook met plezier in de voetsporen van Nol, maar wel op zijn eigen manier.

Voor Richard is het belangeloos helpen van anderen al een geweldige ervaring op zich. Wat De Variabele Doet! voor hem echt speciaal maakt, is de saamhorigheid die ontstaat wanneer kantoor- en buitenmedewerkers samenwerken aan de projecten. Het brengt wederzijds respect en het zorgt ervoor dat collega’s vanuit verschillende achtergronden en functies elkaar beter leren kennen. Met hele mooie gesprekken als gevolg. De Variabele Doet! 2024 is voor Richard geslaagd als er goed georganiseerde teams staan, met de juiste mensen op de juiste plek, waar kantoor en werkvloer optimaal samenwerken. De komende editie van De Variabele Doet! organiseren Richard en Nol samen.

Heeft u een project of maatschappelijk doel dat extra aandacht verdiend. Of wilt u als partner meehelpen op vrijdag 2 februari 2024?