ruim 55.000 euro

voor Marikenhuis Nijmegen

Ruim 55.000 euro voor Marikenhuis Nijmegen

Zeven Nijmeegse ondernemers hebben 55.250 euro bij elkaar gekregen voor het Marikenhuis door zich daarin te laten opsluiten. Met hun actie wilden ze geld inzamelen voor het inloophuis voor iedereen die met kanker te maken krijgt. De actie was een succes. Van tevoren was gehoopt op een bedrag van minimaal 35.000 euro.

De ondernemers, onder wie Joep Burghouts, werden zes uur lang vrijwillig opgesloten om in die tijd zoveel mogelijk collega-ondernemers te benaderen om geld te doneren voor het Marikenhuis. Ze slaagden daar in, waarbij de eerste 10.000 euro ook nog eens verdubbeld werd door het Nationaal Fonds tegen Kanker. Hiervoor werd de verdubbelaar ingezet. Bovendien gaven meerdere ondernemers aan het Marikenhuis structureel te willen blijven steunen. Het Marikenhuis gaat in ruil voor deze bijdrage de afdelingen personeelszaken ondersteunen, helpen bij de begeleiding van medewerkers en/of familieleden van medewerkers die met kanker te maken krijgen. Een verzuimtraject als gevolg van kanker blijft nog steeds lastig en vaak omringd door veel onduidelijkheid en onbegrip. Hier wil het Marikenhuis graag aan bijdragen om dat te veranderen.

Voor meer informatie over het Marikenhuis en de actie zie: http://marikenhuis.nl/actueel/actueel/18-juni-nijmeegse-ondernemers-halen-55.250-euro-binnen-voor-het-marikenhuis