EVEN VOORSTELLEN:

ONZE NIEUWE VASTGOEDGIDSEN

De Variabele, vastgoedvernieuwers die uit de tredmolen van het voorspelbare stappen. Die opdrachtgevers wijzen op wegen uit hokjes, impasses, of achterblijvende voortgang. We slaan gezamenlijk innovatieve en veelbelovende wegen in bij onderhoud, verbetering, verduurzaming en energievoorziening en -transitie van de vastgoedvoorraad.

De Variabele heeft de wil en drive om te pionieren, innoveren en inspireren. Én om dat tastbaar te maken. We brengen opdrachtgevers eerder verder en hierbij staat duurzame samenwerking voorop. Om die reden introduceren we: De Vastgoedgidsen!

Wout Lamers
Out-of-the-boxdenker

Bewegen is ook Wout niet vreemd. “Vaak denk ik nét even anders dan gangbaar is. Ik durf een wat hoger abstractieniveau aan te nemen, maar weet iets vervolgens eenvoudig over te brengen.” Deze ongecompliceerde aanvliegroute van complexe zaken is duidelijk Wouts toegevoegde waarde als Vastgoedgids. Energiek als hij is, weet Wout opdrachtgevers mee te krijgen om de noodzakelijke stappen te nemen. “Opdrachtgevers ontkomen niet meer aan het maken van een duurzaamheidsslag. Ze hebben dan baat bij iemand die dat op een praktische manier ondersteunt en vertaalt naar daadwerkelijke acties. Alleen door sámen een goed verhaal over te brengen, krijg je mensen mee.”

Wout studeerde Bestuurskunde en heeft veel ervaring vanuit de technische en commerciële hoek. “Juist door onze verschillende achtergronden vullen we elkaar als Vastgoedgidsen perfect aan. Regelmatig steken we de koppen bij elkaar en vanuit de afdeling Innovatie & Relatie krijgen we advies. Proceseigenaar Ludwig Smits loopt al zó lang mee en heeft alles al wel een keer meegemaakt. Vraagstukken hebben we in het verleden doorontwikkeld en onze inzichten zijn dan ook prima toe te passen in nieuwe opdrachten.” De Variabele vindt veel uit, maar niet telkens opnieuw het spreekwoordelijke wiel! Met onze innovaties helpen we corporaties hun doelen sneller, beter en efficiënter te bereiken.

Ingrid Pierik
Verbinder pur sang

“Want alleen dan kunnen we voortvarend stappen zetten”, stelt Ingrid. En met ruim 16 jaar ervaring bij een toonaangevende woningcorporatie op zak, weet ze waarover ze praat!
Ingrid is altijd op zoek naar gemeenschappelijke belangen en heeft – zeker bij woningcorporaties – snel een goed beeld van wat er speelt. “Ik was nauw betrokken bij de meest uiteenlopende processen rond onderhoud en verduurzaming. Ik overzie wat er gebeurt en weet over het algemeen wat men nodig heeft om bewoners mee te krijgen. Dat voel ik niet alleen erg goed aan, tegelijk speel ik graag een verbindende rol.” Weet Ingrid zelf iets niet direct, dan kent ze de wegen om de antwoorden binnen no time wél te krijgen. Om eerder verder te komen.

Vanuit haar eigen gedrevenheid weet Ingrid ook anderen enthousiast te maken. “Wat is er nodig en hoe verbind ik dat met elkaar, om op die manier voortvarend stappen te kunnen zetten?” is een vraag die zij voortdurend stelt.

En valt het begrip duurzaamheid, dan begint Ingrid te stralen. “Bij de woningcorporatie was ik verantwoordelijk voor voor dit thema, iets waar ik ontzettend enthousiast van word. Ik zie altijd allerlei mogelijkheden en voordelen, en weet anderen van daaruit te motiveren.”

Kortom: een motivator en verbinder pur sang die het beste in de mensen naar boven haalt!

Ron Dorland
Beweegt flexibel mee

Dat duurzaamheid ook om verbinding en betrokkenheid gaat, weet ook Ron. Hij maakte binnen De Variabele een carrièreswitch van projectleider naar Vastgoedgids, een gloednieuwe functie bij De Variabele. “Als Vastgoedgids vertaal je technisch, strategisch en tactisch beleid naar concrete en duidelijke uitvoeringsplannen. Onze opdrachtgevers én onze eigen projectleiders hebben daar behoefte aan.” Die opdracht kan complex zijn, dus Rons ervaring met het (technische) perspectief van projectleider komt goed van pas! “Ik kan projecten vanuit diverse kanten belichten. Opdrachtgevers moeten tevreden zijn en voor onze vakmensen moet het werkbaar zijn. Onze interne processen bewegen daarin mee met die van de opdrachtgever.” De Vastgoedgidsen werken nauw samen met de afdeling Innovatie & Relatie. “Samen komen we tot goede oplossingen, oftewel: we zijn een echte vastgoedpartner!”

Hoe enthousiasmeert Ron opdrachtgevers? “Door hen te laten ervaren dat duurzaamheid méér is dan de juiste materialen gebruiken. Het gaat ook om mensen en samenwerking. Door sámen bepaalde manieren van samenwerken na te streven, wordt een relatie duurzaam.”