ZONDER GOEDE VAKMENSEN ZIJN WE NERGENS

 

Zonder goede vakmensen zijn we nergens

De verhuizing van De Variabele regio Nijmegen was voor Arnhem-Nijmegen Business aanleiding om ons te benaderen voor een coverartikel in de uitgave die medio september verschijnt.

Uiteraard willen we best wat vertellen over onze nieuwe duurzame bedrijfslocatie aan de Weurtseweg, maar liever voeren we het gesprek over de noodzaak van meer en nieuwe vakmensen voor onze bedrijfstak.

Want ons bestand van eigen vakmensen, juist de mensen waar we zo trots op zijn omdat zij waarmaken wat we beloven, wordt bedreigd. Veel collega’s bereiken het komende decennia de pensioengerechtigde leeftijd.

Op zich geen probleem, als er voldoende aanwas is van een jongere generatie die het vak van schilder, timmerman of installatiemedewerker in het onderhoud leuk vindt.

En hier wringt de schoen en komen we in actie!!

We hebben besloten alle aandacht die we krijgen in het kader van onze verhuizing aan te wenden voor de roep om nieuwe collega’s. Zodat we dit mooie vak ook de komende jaren in stand houden.

Want we hebben wel een prachtig nieuw pand in Nijmegen, voldoende duurzaam om de komende decennia vooruit te kunnen met De Variabele, zonder (eigen) vakmensen op onze projecten zijn we nergens.

Kijk daarom naar het mooie voorbeeld van Gerrie en Roel die samen de toekomst in het onderhoud vorm geven.

We vragen de komende maanden nog regelmatig aandacht voor dit onderwerp. Voor mensen die nu al interesse hebben, laat het ons weten!

Eind november houden we een spectaculaire openingsweekend voor scholieren en studenten die techniek willen gaan kiezen, of voor (zij)instromers en herintreders die aan de slag willen in onze prachtige bedrijfstak.