Afscheid &
de nieuwe wegen van
Joep Burghouts,
Bob Jacobs en
Ludwig Smits

Eind vorig jaar namen we afscheid van Joep Burghouts, Bob Jacobs en Ludwig Smits in hun rol als Proceseigenaar van De Variabele. Ze blijven als ambassadeurs betrokken bij ons bedrijf, maar gaan ook bij de OMDUS Groep aan de slag.

Hoe het begon…

In 2016 staken ze op een middag hun koppen bij elkaar, hakten de knoop door en daar was De Variabele: drie samengevoegde familiebedrijven gingen met elkaar verder als innovatief vastgoedonderhoudsbedrijf waar prettig wonen & werken voorop staat. De drie proceseigenaren creëerden voor onze branche een eigen bedrijfscultuur: werken met plezier, in een platte organisatie. Na ruim 7 jaar aanpakken, investeren in mensen en projecten én mensen veilig aan het werk houden tijdens de Coronapandemie, staat er nu een innovatief en gezond vastgoedonderhoudsbedrijf. Met vestigingen verspreid over Gelderland en aan het roer een nieuw directieteam.
Voor Ludwig, Bob en Joep daarom tijd om een nieuwe weg in te slaan.

V.l.n.r. Bob Jacobs, Ludwig Smits en Joep Burghouts bij de start van een van de eerste projecten als De Variabele (Fotobron: Eisma)

OMDUS

Samen met Caspar de Haan richtte De Variabele de OMDUS Groep op. Een jaar later sloot ook United Legendz zich aan. De aangesloten bedrijven willen samen landelijk (nog) meer invloed uitoefenen bij het onderhouden en verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Vanuit een landelijk dekkende organisatie blijven de aangesloten bedrijven regionaal actief met hun eigen mensen en voor hun eigen opdrachtgevers. Dichtbij en betrokken.

Nieuwe rollen

Bob Jacobs

Bob Jacobs

houdt zich binnen OMDUS bezig met fusies & overnames. Maar ook met de ketensamenwerking, ook wel Coönderhoud genoemd. Verder gaat hij aan de slag met de vernieuwing van processen en systemen. “In de hoofdlijnen werken in toekomst alle aangesloten bedrijven bij voorkeur op dezelfde wijze, met dezelfde systemen en dezelfde kwaliteitsstandaard. We houden natuurlijk wel rekening met de culturen en dynamiek van de verschillende bedrijven en regio’s” aldus Bob Jacobs.

Joep Burghouts

Joep Burghouts

richt zich op de marktontwikkelingen en bekijkt hoe de regionale bedrijven aangehaakt bij OMDUS nog beter kunnen samenwerken met hun klanten. Hij denkt ook graag met de klant mee over ontwikkelingen die er zijn of er aankomen. Dat gaat van verduurzamen van woningen tot slimmere oplossingen voor onderhoud.

 

Ludwig Smits

Ludwig Smits

zet zich in om, samen met de innovatie-experts binnen de OMDUS Groep, bekendheid en een voorsprong te creëren met innovaties. “Op dit moment werken we aan verschillende product- en procesinnovaties. Een kleine greep uit wat er allemaal in ontwikkeling is: het Klimaatje (een schaduwafdak dat ervoor zorgt dat een woning minder snel opwarmt), Circulaire daken (herbruikbaar en/of recyclebaar) en rekenmodellen om verduurzamingsmaatregelen te vergelijken. Met deze vernieuwingen helpen we de klant en zorgen we ervoor dat bewoners en gebruikers met plezier en zorgeloos wonen en werken” vertelt Ludwig Smits.

Trots

Alle drie zijn ze trots op de mensen die bij De Variabele werken. Ook kijken ze tevreden terug op de vernieuwde bedrijfscultuur. Joep Burghouts: “We begonnen in 2015 met het creëren van continuïteit voor de medewerkers. We wilden het hele jaar onze mensen aan het werk hebben. En dat is gelukt! Nu zijn we al in staat om 2, 3, soms wel 4 jaar vooruit te kijken en te plannen samen met vaste en tevreden opdrachtgevers.”

Op de vraag wat ze het allermeest gaan missen gaven ze alle drie hetzelfde antwoord: de mensen en de humor bij De Variabele!